Fotografie: De ultieme druppel

by Simone
0 comment

20150310-MH2A7389

Maar hoe maak je nou die druppel als je alleen bent? Hoe zorg je er nu voor dat je een foto maakt op net dat ene goede moment? Zomaar een paar vragen die me vaak gesteld worden. En nee, ik heb er geen gouden regel voor. Soms is het ook hier gewoon ‘hit or miss’ maar ik ga je wel zo nu en dan korte tips geven voor een bepaalde techniek of actie.

20150310-MH2A7380

En vandaag dus die ultieme druppel… 😉

Wat heb je nodig:

  • een statief
  • een zelfontstpanner (kabeltje of afstandsbediening)
  • Iets wat mooi druppelt.. 😉

Zet je camera op statief en stel scherp op de plek waar je hoopt dat de honing, chocola of wat dan ook gaat neervallen. Zorg dat je sluitertijd snel genoeg is. Hoe snel dat ligt wel een beetje aan je onderwerp maar een sluitertijd van 1/125s is een goed beginpunt voor de meeste vloeistoffen. Je kunt je sluitertijd beinvloeden door je iso aan te passen en zorg dat je diafragma open staat maar niet té ver open. Een diafragma van f1,8 geeft je niet voldoende scherptediepte (waarschijnlijk)

20150310-MH2A7387

Zet alles klaar, stel scherp op het gewenste punt, kijk of je kannetje of pannetje wel of niet in beeld is, haal de camera van de live preview af en schieten maar. Van de live preview afhalen doe ik bij dit soort dingen altijd omdat de camera sneller reageert op de ‘normale’ stand. En aangezien je toch niet tegelijk kunt gieten en door de zoeker kunt kijken heb je die ook niet nodig.

Succes!

 

 

You may also like

Leave a Comment

foodieacademie logo wit

@2023. All Rights reserved Simone’s Kitchen/FoodieAcademie